Składniki
Brownie
- 3 szt. jajko
- 300 g buraki ugotowane
- 45 g kakao
- 100 g białko od @farmabialka.pl
- 100 g erytrytol
- 35 g mąka kokosowa
- 50 g mąka migdałowa
- 35 g budyń czekoladowy bez cukru
- 100 ml napój owsiany bez cukru
- 10 g proszek do pieczenia
- 1 szczypta cynamon
Serek śmietankowy
- 3 szt. jajko
- 420 g twaróg chudy
- 80 g płynne białko jaj
- 150 g serek wiejski lekki
- 150 g serek naturalny
- 100 g erytrytol
- 70 g budyń waniliowy bez cukru
- 10 g proszek do pieczenia
Polewa czekoladowa:
- 100 g czekolada gorzka min. 70-80%
- 50 g erytrytol
- 50 ml napój owsiany
Serniko-brownie w wydaniu fit
Jeśli szukacie deseru, który zachwyci każdego, to serniko-brownie w wydaniu fit od @buduj_od_kuchni jest właśnie dla Was! To połączenie intensywnego smaku brownie z delikatnym sernikiem sprawia, że ciasto to jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Składniki
Brownie
- 3 szt. jajko
- 300 g buraki ugotowane
- 45 g kakao
- 100 g białko od @farmabialka.pl
- 100 g erytrytol
- 35 g mąka kokosowa
- 50 g mąka migdałowa
- 35 g budyń czekoladowy bez cukru
- 100 ml napój owsiany bez cukru
- 10 g proszek do pieczenia
- 1 szczypta cynamon
Serek śmietankowy
- 3 szt. jajko
- 420 g twaróg chudy
- 80 g płynne białko jaj
- 150 g serek wiejski lekki
- 150 g serek naturalny
- 100 g erytrytol
- 70 g budyń waniliowy bez cukru
- 10 g proszek do pieczenia
Polewa czekoladowa:
- 100 g czekolada gorzka min. 70-80%
- 50 g erytrytol
- 50 ml napój owsiany
Sposób przygotowania
- Buraki zetrzeć i zblendować z jajkami, białkiem, erytrytolem i napojem
- Dodać sypkie składniki, wymieszać i piec w 170°C w formie wyłożonej papierem
- Jajka, twaróg, białka, serki, erytrytol i budynie zblendować, wylać na brownie i piec 60 minut
- Studzić w wyłączonym piekarniku, a następnie na kratce
- Polewę przygotować w kąpieli wodnej, udekorować ciasto
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 342.3kcalWęglowodany: 65.6gBiałko: 27.5gTłuszcze: 12.5gBłonnik: 6.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!