Przepis od: @withloveforbeauty
8

Czekoladowe ciacho na bazie białka

Odkryj wyjątkowy przepis na czekoladowe ciasto, które będzie idealnym deserem na weekendowe popołudnie. Dzięki użyciu białka jaj w płynie, ciasto jest nie tylko pyszne, ale i lekkie!
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 40 min.
8

Sposób przygotowania

  • Białka z solą ubij na sztywną pianę
  • Stopniowo dodaj cukier, ciągle miksując, aż do rozpuszczenia
  • Ostrożnie wlej olej i mleko zagęszczone, cały czas miksując
  • W osobnej misce wymieszaj suche składniki: przesianą mąkę, kakao, proszek budyniowy i proszek do pieczenia
  • Stopniowo dodawaj suche składniki do masy, mieszając do połączenia
  • Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35-40 minut
  • Ciesz się wyjątkowym smakiem po upieczeniu!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 307.2kcalWęglowodany: 42.6gBiałko: 5.3gTłuszcze: 13.6gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.