Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 40 g mąka
- 10 g budyń śmietankowy
- erytrytol wg uznania
- 70 g serek wiejski
- 50 g skyr waniliowy
- 10 g czekolada
- 70 g maliny
- 10 g masło orzechowe
Omlet a'la straciatella
Poznaj przepis na wyjątkowy omlet a'la straciatella od @pietrzak.aleksandra_, który łączy w sobie delikatność omletu z kuszącym smakiem deseru. Idealny na słodkie rozpoczęcie dnia!
Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 40 g mąka
- 10 g budyń śmietankowy
- erytrytol wg uznania
- 70 g serek wiejski
- 50 g skyr waniliowy
- 10 g czekolada
- 70 g maliny
- 10 g masło orzechowe
Sposób przygotowania
- Mąkę łącz z budyniem i erytrytolem
- Białka jaj ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj do suchych składników
- Smaż na niewielkim ogniu, aż omlet będzie gotowy
- W osobnym naczyniu wymieszaj serek wiejski ze skyrem i dodaj startą czekoladę
- Nadziewaj omlet masą serową, dodaj maliny
- Na wierzchu polej masłem orzechowym
- Podawaj ciepły i smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 453.2kcalWęglowodany: 52gBiałko: 30.2gTłuszcze: 14.6gBłonnik: 7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!