Składniki
- 1/2 opakowania jogurt sojowy o smaku jagodowym
- 40 g płynne białko jaj
- 2 łyżki mąka bezglutenowej, owsianej lub pełnoziarnistej typ 2000
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 1 szczypta cynamon
Placuszki twarogowe z sosem truskawkowym
Odkryj przepis na fenomenalne placuszki twarogowe z sosem truskawkowym, który jest idealnym pomysłem zarówno na smaczne śniadanie, jak i ciekawą kolację. 🥰😘😍 Dzięki niesamowitej @dietetykaizdrowie, możemy cieszyć się tymi pysznościami w domowym zaciszu. ❤❤❤
Składniki
- 1/2 opakowania jogurt sojowy o smaku jagodowym
- 40 g płynne białko jaj
- 2 łyżki mąka bezglutenowej, owsianej lub pełnoziarnistej typ 2000
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 1 szczypta cynamon
Sposób przygotowania
- Z podanych składników przygotuj ciasto na placuszki, mieszając je do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Na patelni lekko natłuszczonej smaż małe placuszki, aż będą złociste z obu stron.
- Truskawki podgrzewaj w rondelku z odrobiną wody przez około 10 minut, aż woda wyparuje, tworząc gęsty sos. Pod koniec dodaj słodzidło.
- Podawaj placuszki z gorącym sosem truskawkowym.
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 10.3kcalWęglowodany: 1.6gBiałko: 0.9gTłuszcze: 0.03gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!