Składniki
Omlet:
- 1 szt. jajko
- 100 g płynne białko jaj
- 150 g puree z dyni zamiennie dynia starta na tarce - u mnie starta na małych oczkach
- 1 szt. jabłka pokrojone w drobną kostkę
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 30 g mąka u mnie 15 g mąki i 15 g odżywki białkowej
Omlet dyniowy z jabłkiem
Ten mega puszysty omlet na bazie jabłek, dynii i białek stanie się hitem w jesiennym menu 😍🍂 Po prostu palce lizać!
Składniki
Omlet:
- 1 szt. jajko
- 100 g płynne białko jaj
- 150 g puree z dyni zamiennie dynia starta na tarce - u mnie starta na małych oczkach
- 1 szt. jabłka pokrojone w drobną kostkę
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 30 g mąka u mnie 15 g mąki i 15 g odżywki białkowej
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywno.
- Następnie dokładnie wymieszać z resztą składników.
- Powstałą mieszankę smażyć z dwóch stron pod przykryciem na małym ogniu.
- Przewrócić na drugą stronę przy pomocy talerza.
- Po upieczeniu omleta udekorować jogurtem i jabłkiem wymieszanym z cynamonem.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 212.6kcalWęglowodany: 30.2gBiałko: 15.8gTłuszcze: 3.6gBłonnik: 5.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!