Składniki
Naleśniki:
- 70 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 40 g odżywka białkowa ciasteczkowa
- 4 szt. słodzik
- 1 łyżeczka cynamon
- 15 g budyń jabłkowo-cynamonowy
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 10 g mąka pełnoziarnista
- woda wg uznania
Naleśniki proteinowe z dynią
Na dzisiejsze śniadanie proponujemy Wam przepyszne naleśniki jabłkowo-cynamonowe z twarożkiem dyniowym oraz karmelizowaną gruszką 😍
Składniki
Naleśniki:
- 70 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 40 g odżywka białkowa ciasteczkowa
- 4 szt. słodzik
- 1 łyżeczka cynamon
- 15 g budyń jabłkowo-cynamonowy
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 10 g mąka pełnoziarnista
- woda wg uznania
Sposób przygotowania
- Białka miksujemy z resztą składników i rozrzedzamy wodą, tak aby powstała konsystencja lejąca jak na naleśniki.
- Smażymy naleśniki.
- Twaróg mieszamy z puree z dyni i słodzimy, po czym dodajemy cynamon.
- Całość blendujemy.
- Nadziewamy nasze naleśniki i zawijamy.
- Gruszkę kroimy i podsmażamy z cynamonem.
- W międzyczasie podlewamy wodą, aby puściła soki.
- Wykładamy karmelizowaną gruszkę na wierzch naszych naleśników.
- Smacznego!
Wartości odżywcze
Kalorie: 59.6kcalWęglowodany: 6.5gBiałko: 7.3gTłuszcze: 1.2gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!