Przepis od: @fitarla.pl
8

Składniki

Naleśniki:

Farsz:

Naleśniki proteinowe z dynią

Na dzisiejsze śniadanie proponujemy Wam przepyszne naleśniki jabłkowo-cynamonowe z twarożkiem dyniowym oraz karmelizowaną gruszką 😍
Przygotowanie: 30 minutes
Smażenie:: 10 minutes
Czas całkowity: 40 minutes
8

Składniki

Naleśniki:

Farsz:

Sposób przygotowania

  • Białka miksujemy z resztą składników i rozrzedzamy wodą, tak aby powstała konsystencja lejąca jak na naleśniki.
  • Smażymy naleśniki.
  • Twaróg mieszamy z puree z dyni i słodzimy, po czym dodajemy cynamon.
  • Całość blendujemy.
  • Nadziewamy nasze naleśniki i zawijamy.
  • Gruszkę kroimy i podsmażamy z cynamonem.
  • W międzyczasie podlewamy wodą, aby puściła soki.
  • Wykładamy karmelizowaną gruszkę na wierzch naszych naleśników.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 59.6kcalWęglowodany: 6.5gBiałko: 7.3gTłuszcze: 1.2gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.