Przepis od: @gagat_w_kuchni
2

Składniki

Dodatki:

Deser z bezy kawowej

Mega zdolna @gagat_w_kuchni zachwyca nas genialnym i kolorowym deserem, który sprawdzi się jako idealna osłoda poniedziałkowego szaleństwa! Dziękujemy @gagat_w_kuchni za podzielenie się tym inspirującym przepisem. Ten kolorowy deser nie tylko cieszy oko, ale również kusi swoim wyjątkowym połączeniem smaków. Beza kawowa w połączeniu z delikatnym kremem i świeżymi owocami tworzy niezapomniane doznania kulinarne.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 1 godzina 10 min.
2

Składniki

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Ubij białka na sztywno z solą
  • Dodaj cukier, kawę, i mąkę, ubijając do uzyskania jednolitej masy
  • Wyciśnij bezy na blachę i piecz w 120°C przez 70 minut
  • Ubij śmietanę, dodaj mascarpone
  • Zblenduj maliny na sos
  • Układaj warstwy: sos, masa, pokruszone bezy, owoce
  • Dekoruj owocami i miętą
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 412.8kcalWęglowodany: 93.4gBiałko: 5.8gTłuszcze: 41.1gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.