Przepis od: @joannaberdzik
1

Składniki

Masa budyniowa:

Ciasto "Pani Walewska"

Szukacie sprawdzonego przepisu na domowe ciasto? 🥰 Z pomocą przychodzi genialna @joannaberdzik, która podzieliła się swoim przepisem na kultowe ciasto "Pani Walewska" ❤❤❤. To ciasto jest dość pracochłonne, ale wynik końcowy jest nie tylko pyszny, ale i bardzo satysfakcjonujący. Idealne na niedzielne popołudnie!
Przygotowanie: 30 min.
Gotowanie: 15 min.
Chłodzenie: 6 godz.
1

Składniki

Masa budyniowa:

Sposób przygotowania

  • Krem z budyniu - wszystkie składniki mieszamy i gotujemy ok. 10 minut
  • Odstawiamy do ostudzenia
  • Kruche blaty z bezą - wszystkie składniki mieszamy, formujemy dwie kule i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny
  • Po tym czasie wałkujemy, wkładamy do formy, smarujemy dżemem i wsadzamy na 15 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni Celsjusza
  • Z drugim ciastem robimy to samo
  • Na ostudzone blaty bezowe kładziemy masę budyniową i odstawiamy wszystko do lodówki na ok. 6 godzin
  • Smacznego 😋😋

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 3033.7kcalWęglowodany: 757.2gBiałko: 93.6gTłuszcze: 111.5gBłonnik: 28.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.