Przepis od: @k_ejla
2

Składniki

Zupa "nic"

Ta pyszna zupa wywodzi się z kuchni francuskiej i coś nam mówi, że jeszcze dziś podbije również Wasze serca ❤️
Przygotowanie: 15 minutes
Gotowanie: 5 minutes
Czas całkowity: 20 minutes
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Do mleka dodać rozkruszoną laskę wanilii i cukier.
  • Mleko podgrzać.
  • Białka ubić na sztywną pianę z łyżeczką cukru pudru i szczyptą soli.
  • Gdy mleko jest ciepłe, dwoma łyżkami formować kluseczki z białek i włożyć je do mleka, tworząc kluseczki.
  • Gotować przez minutę i przełożyć pianki do miseczek.
  • Budyń rozpuścić w niewielkiej ilości mleka i wlać do gotującego się mleka. Dzięki dodaniu budyniu zupa ma gładką, gęstą, kremową konsystencję.
  • Zupę „nic” przelać do miseczek z piankami. Udekorować owocami.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 175.4kcalWęglowodany: 19.8gBiałko: 10gTłuszcze: 7.2gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.