1

Składniki

Składniki na wewnętrzną masę:

Składniki na zewnętrzny budyń:

Żółta kopułka z białek

Takich słodkości jeszcze u nas nie było, po prostu nie sposób oderwać wzroku ❤️ A smak ... prawdziwe niebo w gębie 😋
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 55 min.
Czas całkowity: 1 godzina 15 min.
1

Składniki

Składniki na wewnętrzną masę:

Składniki na zewnętrzny budyń:

Sposób przygotowania

  • Zacznij od masy wewnątrz, mieszając wszystkie składniki trzepaczką.
  • Następnie wlej miksturę do filiżanki lub formy i gotuj na parze przez około 50 minut (ja gotowałem na parze, ponieważ był to plastikowy pojemnik, możesz również zrobić to w mikrofali, jeśli masz odpowiedni pojemnik.)
  • Wyjmij masę z formy.
  • Przygotuj teraz zewnętrzną warstwę, mieszając w misce białko jaj, wodę, masło orzechowe, kurkumę i agar.
  • Ugotuj mieszaninę w kuchence mikrofalowej przez 2,5/3 minuty.
  • Po ugotowaniu ubij trzepaczką lub blenderem, aż będzie przypominać gładką śmietanę.
  • Następnie wlej ją do tego samego pojemnika, w którym została upieczona wewnętrza masa.
  • Zanurz wewnętrzną masę i wstaw pojemnik do lodówki co najmniej na godzinę.
  • Po godzinie odwróć pojemnik do góry dnem i udekoruj rozpuszczoną czekoladą i posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 242.2kcalWęglowodany: 32.4gBiałko: 15.5gTłuszcze: 6.3gBłonnik: 2.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!