Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 20 g mleko
- 20 g mąka pszenna
- 1 garść szpinak
- 1 łyżeczka olej
- 20 g ser sałatkowy zamiennie ser feta
- 1/2 szt. awokado
- sól i pieprz wg uznania
Zielony omlet z awokado
Przepyszne śniadanie w fitowym wydaniu to idealna receptura na udany dzień po świątecznym obżarstwie. Po prostu palce lizać!
Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 20 g mleko
- 20 g mąka pszenna
- 1 garść szpinak
- 1 łyżeczka olej
- 20 g ser sałatkowy zamiennie ser feta
- 1/2 szt. awokado
- sól i pieprz wg uznania
Sposób przygotowania
- Białka, mąkę, mleko, posiekany szpinak i przyprawy razem dokładnie mieszam.
- Powstałą masę przelewam na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju.
- Smażę z dwóch stron.
- W międzyczasie w miseczce ugniatam obrane awokado i ser.
- Dodaję pieprz i sól.
- Omlet podaję z kiełkami.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 209.6kcalWęglowodany: 18.6gBiałko: 12.2gTłuszcze: 9.3gBłonnik: 0.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!