Składniki
Naleśnik:
- 120 g płynne białko jaj
- 20 g mąka kukurydziana
- 5 g spirulina
- 20 g woda gazowana
- przyprawy sól i pieprz
Nadzienie:
- 30 g szynka parmeńska/prosciutto
- 50 g rukola
- 120 g jogurt grecki
- 1 łyżeczka sos tahini
- 1/2 natki szczypiorek
- 1/2 szt. pomidor
Zielony naleśnik z prosciutto
Tym razem czeka na Was gotowa receptura na przepyszny obiad w bezglutenowej i fitowej wersji 🥰 To będzie prawdziwy sztos 🔥
Składniki
Naleśnik:
- 120 g płynne białko jaj
- 20 g mąka kukurydziana
- 5 g spirulina
- 20 g woda gazowana
- przyprawy sól i pieprz
Nadzienie:
- 30 g szynka parmeńska/prosciutto
- 50 g rukola
- 120 g jogurt grecki
- 1 łyżeczka sos tahini
- 1/2 natki szczypiorek
- 1/2 szt. pomidor
Sposób przygotowania
- Wymieszaj wszystkie składniki na naleśnik, aż nie będzie grudek.
- Lekko naoliw nieprzywierającą patelnię i smaż naleśnika z obu stron.
- Po zdjęciu z patelni posmaruj go jogurtem greckim.
- Na wierzchu ułóż rukolę i szynkę.
- Do smaku dopraw szczypiorkiem i łyżeczką sosu tahini.
- Skończone! Smacznego 🙂
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 329.4kcalWęglowodany: 21.7gBiałko: 30.4gTłuszcze: 13.9gBłonnik: 1.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!