Przepis od: @mambuzo
10

Składniki

Zebra z borówkami

To genialne, a zarazem klasyczne ciacho moglibyśmy jeść na okrągło 😘 Jeśli macie podobnie, ten przepis z pewnością zawsze warto mieć pod ręką ❤️
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 45 min.
Czas całkowity: 1 godzina 10 min.
10

Składniki

Sposób przygotowania

  • Szklankę białek ubić ze szczyptą soli na sztywno.
  • Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując.
  • Następnie dodać 5 łyżek oleju i zmiksować.
  • Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy i delikatnie wymieszać łyżką.
  • Masę podzielić na pół.
  • Do jednej części dodać łyżkę kakao i wymieszać.
  • Masę wykładamy na przemian do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Najlepiej dodawać raz dwie łyżki masy jasnej, raz dwie ciemnej i w między czasie układać po kilka borówek między warstwami.
  • Na wierzchu również poukładać borówki.
  • Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piec ok. 45 minut 🤗
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 112.5kcalWęglowodany: 20.8gBiałko: 4.1gTłuszcze: 1.9gBłonnik: 1.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.