Składniki
- 80 g płynne białko jaj
- 30 g mąka ryżowa
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
Dodatkowo:
- rukola drobno pokrojona
- papryczka chili drobno pokrojona
- pomidor malinowy
- jajko sadzone na wodzie
- krem z octem balsamicznym
Wytrawne gofry ryżowe
Przepyszne gofry ryżowe w wydaniu wytrawnym skradły nasze serca od pierwszego kęsa ❤️ Ślinka cieknie od samego patrzenia 🥰
Składniki
- 80 g płynne białko jaj
- 30 g mąka ryżowa
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
Dodatkowo:
- rukola drobno pokrojona
- papryczka chili drobno pokrojona
- pomidor malinowy
- jajko sadzone na wodzie
- krem z octem balsamicznym
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
- Następnie wymieszać z pozostałymi składnikami.
- Piec w gofrownicy do chwili uzyskania efektu złocistego koloru.
- Jajka sadzone - jaja wbijamy na patelnię z wrzącą i osoloną wodą. Gotujemy do momentu ścięcia się białka.
- Chrupiące gofry podajemy z jajkiem sadzonym i innymi dodatkami.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 36.6kcalWęglowodany: 4.2gBiałko: 2.8gTłuszcze: 0.9gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!