Przepis od: @misia.sniegocka

Wysokobiałkowe domowe donaty

Już za moment dowiecie się, jak w szybki i prosty sposób zrobić genialne wysokobiałkowe donaty domowej roboty. Autorką tych fenomenalnych wypieków jest mega utalentowana @misia.sniegocka. Gotowi na przysmak, który zadowoli Wasze podniebienia? 😘🥰🍩
Przygotowanie: 15 min.
Gotowanie: 15 min.

Sposób przygotowania

  • Ubij białko jajek na sztywno.
  • W miseczce umieść pudding, dodaj mąkę, olej, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
  • Na koniec dodaj ubite białko i delikatnie wymieszaj, aby połączyć składniki.
  • Powstałą mieszankę przełóż do foremki na donaty.
  • Piecz około 15 minut w temperaturze 180/200 stopni Celsjusza.
  • Po upieczeniu posyp donaty pudrem z erytrolu i smakuj ze smakiem! 🥰🍩

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 1028.4kcalWęglowodany: 229.1gBiałko: 12.3gTłuszcze: 5.6gBłonnik: 8.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.