Składniki
- 200 g pudding waniliowy wysokobiałkowy
- 55 g mąka orkiszowa jasna
- 40 g płynne białko jaj
- 3 g olej rzepakowy
- 4 g proszek do pieczenia
Wysokobiałkowe domowe donaty
Już za moment dowiecie się, jak w szybki i prosty sposób zrobić genialne wysokobiałkowe donaty domowej roboty. Autorką tych fenomenalnych wypieków jest mega utalentowana @misia.sniegocka. Gotowi na przysmak, który zadowoli Wasze podniebienia? 😘🥰🍩
Składniki
- 200 g pudding waniliowy wysokobiałkowy
- 55 g mąka orkiszowa jasna
- 40 g płynne białko jaj
- 3 g olej rzepakowy
- 4 g proszek do pieczenia
Sposób przygotowania
- Ubij białko jajek na sztywno.
- W miseczce umieść pudding, dodaj mąkę, olej, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
- Na koniec dodaj ubite białko i delikatnie wymieszaj, aby połączyć składniki.
- Powstałą mieszankę przełóż do foremki na donaty.
- Piecz około 15 minut w temperaturze 180/200 stopni Celsjusza.
- Po upieczeniu posyp donaty pudrem z erytrolu i smakuj ze smakiem! 🥰🍩
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 1028.4kcalWęglowodany: 229.1gBiałko: 12.3gTłuszcze: 5.6gBłonnik: 8.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!