Składniki
- 1 szt. tortilla
- 1/4 szt. cebula czerwona
- 1/2 szt. pomidor
- 10 g masło
- 2 szt. pomidor suszony
- 1 ząbek czosnek
- 100 g szpinak ok. 4 garście, ja użyłam mrożonego 1/2 opakowania
- 100 ml płynne białko jaj
- 2/3 plastry szynka u mnie polędwica z kurczaka
- przyprawy sól i pieprz
Wrap z warzywnym farszem
Pyszny i pożywny wrap z zielonym farszem to gotowa receptura na genialne śniadanie dla całej rodziny😍😘
Składniki
- 1 szt. tortilla
- 1/4 szt. cebula czerwona
- 1/2 szt. pomidor
- 10 g masło
- 2 szt. pomidor suszony
- 1 ząbek czosnek
- 100 g szpinak ok. 4 garście, ja użyłam mrożonego 1/2 opakowania
- 100 ml płynne białko jaj
- 2/3 plastry szynka u mnie polędwica z kurczaka
- przyprawy sól i pieprz
Sposób przygotowania
- Na patelni roztapiamy masło, dodajemy ząbek czosnku i szpinak.
- Całość dusimy, aż szpinak zwiędnie (lub rozmrozi się).
- Resztę składników kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku, chwilę całość dusimy.
- Białka jaj ubijamy na sztywną masę z odrobiną soli.
- Następnie dodajemy do reszty składników na patelni, doprawiamy do smaku, mieszamy i czekamy, aż białko się zetnie.
- Gdy farsz mamy gotowy, przekładamy na tortillę i zawijamy wedle uznania (ja wsadziłam tortillę na chwilę do mikrofali, by łatwiej było ją zawinąć).
- Całość podpiekamy do zarumienia na suchej patelni.
- Smacznego 🙂
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 372.5kcalWęglowodany: 56.2gBiałko: 20gTłuszcze: 7.7gBłonnik: 4.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!