Wrap śniadaniowy z cukinią
Kolorowy i smaczny wrap skradnie serce nawet największego twardziela ❤️ Wystarczy tylko jeden kęs 🥰
Sposób przygotowania
- Cukinię i malutki kawałek marchewki ścieramy na tarce, po czym odsączamy z soków.
- Następnie smażymy na suchej patelni.
- Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.
- Białka jaj wlewamy do miseczki i dodajemy ulubione przyprawy - u mnie sprawdziła się przyprawa do jajek, sól i pieprz.
- Zawartość patelni przekładamy do białek.
- Wymieszaną masę wylewamy na rozgrzaną patelnię 🍳
- Po chwili na wierzch kładziemy kukurydzę i plaster koziego sera.
- Na koniec dodajemy wieloziarnisty placek tortilli.
- Przewracamy na drugą stronę.
- Smażymy jeszcze przez chwilę.
- Składamy na pół, kroimy w trójkąty i GOTOWE 💚
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 28.7kcalWęglowodany: 0.9gBiałko: 4.4gTłuszcze: 0.7gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!