Składniki
- 1 szt. żółtko
- 50 g płynne białko jaj
- 40 g budyń u mnie smak waniliowy
- 40 ml mleko
- 10 g erytrytol
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 5 g oliwa z oliwek
- 150 g skyr naturalny
- 5 g kakao
- 15 g masło orzechowe czekoladowe w proszku
Waniliowy omlet
Ten mega puszysty i fitowy omlet w połączeniu z czekoladowym kremem to prawdziwe niebo w gębie ❤️ Codziennie moglibyśmy jeść takie pyszności 😋
Składniki
- 1 szt. żółtko
- 50 g płynne białko jaj
- 40 g budyń u mnie smak waniliowy
- 40 ml mleko
- 10 g erytrytol
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 5 g oliwa z oliwek
- 150 g skyr naturalny
- 5 g kakao
- 15 g masło orzechowe czekoladowe w proszku
Sposób przygotowania
- Żółtko wymieszać z proszkiem budyniowym.
- Następnie dodać erytrol, proszek do pieczenia i mleko.
- Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą.
- Smażyć omleta z obu stron na oliwie.
- Skyr wymieszać z kakao i nałożyć na omleta.
- Polewę można przygotować łącząc ze sobą masło orzechowe i odrobinę wody.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 228.2kcalWęglowodany: 26.3gBiałko: 15gTłuszcze: 7.8gBłonnik: 1.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!