Składniki
- 60 g mąka ja użyłem orkiszowej jasnej tortowej
- 80 g płynne białko jaj
- 1 szt. banan
- 140 g serek homogenizowany waniliowy
- masło orzechowe wg uznania
- słodzidło wg uznania
- aromat waniliowy zero kcal
- syrop klonowy wg uznania
Waniliowe pankejki z dodatkami
Te pyszne i puszyste placuszki amerykańskie w połączeniu z bananem i masłem orzechowym to prawdziwe niebo w gębie 😍🥞🍌
Składniki
- 60 g mąka ja użyłem orkiszowej jasnej tortowej
- 80 g płynne białko jaj
- 1 szt. banan
- 140 g serek homogenizowany waniliowy
- masło orzechowe wg uznania
- słodzidło wg uznania
- aromat waniliowy zero kcal
- syrop klonowy wg uznania
Sposób przygotowania
- Połowę serka, połowę rozgniecionego banana, mąkę, jakiś substytut cukru rozpuszczony w odrobinie wrzątku, aromat waniliowy - wszystko mieszamy do połączenia się składników.
- Białka jaj ubijamy na sztywną pianę.
- Masę powoli łączymy z ubitą pianą z białek.
- Smażymy małe placuszki na dobrze rozgrzanej patelni spryskanej uprzednio olejem w sprayu.
- Gotowe placuszki naprzemiennie smarujemy pozostałym serkiem.
- Dekorujemy resztą banana, polewamy masłem orzechowym, a całość na bogato jak gdyby kalorie nie istniały, polewamy syropem klonowym 😎👌😄
- Smacznego 😀
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 86.4kcalWęglowodany: 11gBiałko: 4gTłuszcze: 2.7gBłonnik: 0.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!