Przepis od: @aneta_od_kuchni
15

Składniki

Bezy:

Krem:

Dodatki:

  • owoce borówki, maliny, czerwona porzeczka

Urocze mini bezy PAVLOVA

Bezy Pavlova w wydaniu mini? Od nich nie sposób oderwać wzroku, a ich smak na bardzo długo zapada w pamięci ❤️
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 3 godz.
Czas całkowity: 3 godz. 30 min.
15

Składniki

Bezy:

Krem:

Dodatki:

  • owoce borówki, maliny, czerwona porzeczka

Sposób przygotowania

Bezy:

  • Piekarnik nagrzać do temperatury 90 stopni Celsjusza z termoobiegiem.
  • Białka ubijamy na sztywno.
  • Następnie dosypujemy cukier po 1 łyżeczce, cały czas ubijając pianę.
  • Ubijamy tak długo, aż cukier się rozpuści i nie będzie wyczuwalny.
  • Pod koniec ubijania dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną.
  • Mieszamy krótko do połączenia składników.
  • Piana powinna być lśniąca i sztywna.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  • Pianę przekładamy do rękawa cukierniczego i formujemy gniazdka bezowe.
  • Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy (suszymy) ok. 3 godzin.

Krem:

  • Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem oraz serkiem mascarpone.
  • Opcjonalnie dodajemy żelatynę.
  • Wykładamy krem na bezy i dekorujemy owocami.
  • Smacznego 😍

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 209.1kcalWęglowodany: 15.6gBiałko: 3.2gTłuszcze: 15.5gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.