Przepis od: @noz_widelec_lyzka
40

Składniki

Urocze bezy w mini wydaniu

W zaciszu własnego domu możecie przygotować przepyszne słodkości, którym nie odmówi nawet największy niejadek 🥰😋 Takie beziki moglibyśmy jeść na okrągło, a Wy? 😋
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 2 hours 30 minutes
Czas całkowity: 3 hours
40

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białko z czterech jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • Następnie dodawać partiami cukier i ubijać mikserem, aż się rozpuści. U mnie trwało to około 15 minut.
  • Na tym etapie można wzbogacić beziki o kolor przy pomocy barwników spożywczych.
  • Gotową masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
  • Blaszki z bezami wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni Celsjusza z funkcją termoobiegu i piec przez około 2,5 godziny.
  • Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 20.7kcalWęglowodany: 5.2gBiałko: 0.3gTłuszcze: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.