Przepis od: @li.moniqueee
4

Składniki

Dodatki:

Tosty kukurydziane

Takich tostów jeszcze nie próbowaliście 🥰 Ślinka cieknie od samego patrzenia 😋 Koniecznie musicie je wypróbować jeszcze dziś!
Przygotowanie: 15 minutes
Pieczenie: 10 minutes
Czas całkowity: 25 minutes
4

Składniki

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Do malaksera lub miski wrzucamy kukurydzę (nabierałam łyżką z puszki, niby odlewałam wodę, ale jak będzie trochę zalewy, to no problem ☺️), jajko, białko, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy.
  • Blendujemy w taki sposób, aby wyszła w miarę gładka masa.
  • Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory suszone i łyżkę kukurydzy. Mieszamy.
  • Formę na sandwiche smarujemy olejem kokosowym z góry i z dołu, żeby tosty się nie przykleiły.
  • Nakładamy trochę masy, wciskamy plaster mozzarelli i przykrywamy kolejną warstwą masy. Jest dosyć gęsta, więc rozprowadźcie ją po całej formie.
  • Pieczemy, aż z wierzchu się przyrumienią ☺️ Są całkiem chrupiące ♥️ miękkie w środku i bardzo aromatyczne.
  • Kukurydza daje fajny posmak. Sycą 👌 wyszły mi 2 tosty czyli 4 trójkąty. Z keczupem Babci - miazga 😻

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 66.2kcalWęglowodany: 6.8gBiałko: 2.4gTłuszcze: 3.2gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.