Sk艂adniki
- 4 艂y偶ki kukurydza z puszki
- 1 szt. jajko
- 40 ml p艂ynne bia艂ko jaj
- 50 g m膮ka u mnie p贸艂 na p贸艂 ry偶owa i 偶ytnia razowa
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- przyprawy u mnie: pieprz, s贸l himalajska, czosnek nied藕wiedzi, bazylia, koper, lubczyk, papryka w臋dzona
Dodatki:
- 3 szt. suszone pomidory
- 1 艂y偶ka kukurydza
- 4 plasterki ser mozzarella
Tosty kukurydziane
Takich tost贸w jeszcze nie pr贸bowali艣cie 馃グ 艢linka cieknie od samego patrzenia 馃構 Koniecznie musicie je wypr贸bowa膰 jeszcze dzi艣!
Sk艂adniki
- 4 艂y偶ki kukurydza z puszki
- 1 szt. jajko
- 40 ml p艂ynne bia艂ko jaj
- 50 g m膮ka u mnie p贸艂 na p贸艂 ry偶owa i 偶ytnia razowa
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- przyprawy u mnie: pieprz, s贸l himalajska, czosnek nied藕wiedzi, bazylia, koper, lubczyk, papryka w臋dzona
Dodatki:
- 3 szt. suszone pomidory
- 1 艂y偶ka kukurydza
- 4 plasterki ser mozzarella
Spos贸b przygotowania
- Do malaksera lub miski wrzucamy kukurydz臋 (nabiera艂am 艂y偶k膮 z puszki, niby odlewa艂am wod臋, ale jak b臋dzie troch臋 zalewy, to no problem 鈽猴笍), jajko, bia艂ko, m膮k臋, proszek do pieczenia i przyprawy.
- Blendujemy w taki spos贸b, aby wysz艂a w miar臋 g艂adka masa.
- Dodajemy pokrojone w kostk臋 pomidory suszone i 艂y偶k臋 kukurydzy. Mieszamy.
- Form臋 na sandwiche smarujemy olejem kokosowym z g贸ry i z do艂u, 偶eby tosty si臋 nie przyklei艂y.
- Nak艂adamy troch臋 masy, wciskamy plaster mozzarelli i przykrywamy kolejn膮 warstw膮 masy. Jest dosy膰 g臋sta, wi臋c rozprowad藕cie j膮 po ca艂ej formie.
- Pieczemy, a偶 z wierzchu si臋 przyrumieni膮 鈽猴笍 S膮 ca艂kiem chrupi膮ce 鈾ワ笍 mi臋kkie w 艣rodku i bardzo aromatyczne.
- Kukurydza daje fajny posmak. Syc膮 馃憣 wysz艂y mi 2 tosty czyli 4 tr贸jk膮ty. Z keczupem Babci - miazga 馃樆
Warto艣ci od偶ywcze
Kalorie: 66.2kcalW臋glowodany: 6.8gBia艂ko: 2.4gT艂uszcze: 3.2gB艂onnik: 0.5g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!