Składniki
- 2 kromki chleb bezglutenowy
- 50 g płynne białko jaj
- kilka liści sałata
- 3 plastry pomidor
- 2 plastry indyk pierś ugotowana
- 2 łyżki sos pomidorowy
- 1 plaster ser gouda
- przyprawy sól, pieprz, oregano
Tost w dużą ilością białka
Fenomenalne i chrupiące tosty w takim wydaniu możemy jeść każdego dnia na śniadanie, obiad i kolację 😋 Wy też się skusicie? 😍
Składniki
- 2 kromki chleb bezglutenowy
- 50 g płynne białko jaj
- kilka liści sałata
- 3 plastry pomidor
- 2 plastry indyk pierś ugotowana
- 2 łyżki sos pomidorowy
- 1 plaster ser gouda
- przyprawy sól, pieprz, oregano
Sposób przygotowania
- Wymieszaj w misce białko z solą, pieprzem oraz oregano.
- Następnie zanurz kromki chleba w białku jajka na kilka sekund i upewnij się, że są dobrze nasączone.
- Połóż kromki chleba na patelni do grillowania i smaż na złoty kolor.
- Gdy mają już typowe paski do grillowania, zacznij składać kanapkę, pozostając na patelni.
- Wlej dwie łyżki przecieru pomidorowego na kromkę, przykryj serem, dodaj pierś indyka, pomidor, sałatę i na koniec drugą kromkę chleba.
- Dociśnij ręką i pozostaw na kilka sekund, aż ser się rozpuści.
- W tym momencie kanapka jest gotowa, życzymy smacznego! 🙂
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 121.1kcalWęglowodany: 15.4gBiałko: 9.5gTłuszcze: 2.3gBłonnik: 1.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!