Tost w dużą ilościa białka

Składniki:

  • 2 kromki bezglutenowego chleba Schar z nasionami chia (można zastąpić innym chlebem)
  • 50g płynnego białka jaj @farmabialka.pl
  • Sól, pieprz, oregano
  • Kilka liści sałaty
  • 3 plastry pomidora
  • 2 plastry piersi z indyka gotowany
  • 2 łyżki sosu pomidorowego
  • 1 plasterek gouda

Wymieszaj w misce białko z solą, pieprzem, oregano i wymieszaj. Następnie zanurz kromki chleba w białku jajka na kilka sekund i upewnij się, że są dobrze nasączone. Połóż kromki chleba na patelni do grillowania i smażyć na złoty kolor. Gdy mają już typowe paski do grillowania, zacznij składać kanapkę, pozostając na patelni. Wlej dwie łyżki przecieru pomidorowego na kromkę, przykryj serem, dodaj pierś indyka, pomidor, sałatę i na koniec drugą kromkę chleba. Dociśnij ręką i pozostaw na kilka sekund, aż ser się rozpuści. W tym momencie kanapka jest gotowa, życzymy smacznego! 🙂

📊Makro: 232 kcal: 6,2g tłuszczu 20,5g węglowodanów 21,3g białka

 

PRZEPIS: silownia_na_widelcu

https://www.instagram.com/p/CLY1yIFJJSa/