Składniki
Suflet
- 175 g płynne białko jaj od @farmabialka.pl
- 270 g cukier puder
- 1 szczypta sól
- 10 g żelatyna
- 100 ml woda
Tort ptasie mleczko
@kucharzy_maria prezentuje kultowy deser w formie tortu – ptasie mleczko, który zachwyca swoją delikatnością i wyjątkowym smakiem. To połączenie klasycznego biszkoptu, puszystego sufletu i aksamitnej glazury czekoladowej stworzy niezapomniane wrażenia smakowe na każdej uroczystości 🥰😘😍
Składniki
Suflet
- 175 g płynne białko jaj od @farmabialka.pl
- 270 g cukier puder
- 1 szczypta sól
- 10 g żelatyna
- 100 ml woda
Sposób przygotowania
- Wykładam biszkopty na spód tortownicy
- Posypuję kakao
- Ubijam białka z solą, dodaję cukier puder
- Rozpuszczam żelatynę w wodzie, studzę i dodaję do piany
- Mieszankę wylewam na biszkopty, chłodzę w lodówce
- Czekoladę z masłem topię, studzę i wylewam na ciasto
- Pozostawiam do stężenia czekolady
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Calories: 1470.3kcalWęglowodany: 435.5gProtein: 42.8gTłuszcze: 77.5gBłonnik: 9.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!