Przepis od: @kucharzy_maria
1

Składniki

Suflet

Glazura

Tort ptasie mleczko

@kucharzy_maria prezentuje kultowy deser w formie tortu – ptasie mleczko, który zachwyca swoją delikatnością i wyjątkowym smakiem. To połączenie klasycznego biszkoptu, puszystego sufletu i aksamitnej glazury czekoladowej stworzy niezapomniane wrażenia smakowe na każdej uroczystości 🥰😘😍
Przygotowanie: 30 minutes
Chłodzenie: 4 hours
1

Składniki

Suflet

Glazura

Sposób przygotowania

  • Wykładam biszkopty na spód tortownicy
  • Posypuję kakao
  • Ubijam białka z solą, dodaję cukier puder
  • Rozpuszczam żelatynę w wodzie, studzę i dodaję do piany
  • Mieszankę wylewam na biszkopty, chłodzę w lodówce
  • Czekoladę z masłem topię, studzę i wylewam na ciasto
  • Pozostawiam do stężenia czekolady
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Calories: 1470.3kcalWęglowodany: 435.5gProtein: 42.8gTłuszcze: 77.5gBłonnik: 9.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.