Przepis od: @slodkoslodka83
1

Składniki

Tort bezowy Dacquoise

Przygotuj na niedzielny deser niezwykłą niespodziankę dla swoich bliskich – tort bezowy Dacquoise, który zachwyci każdego. Dzięki przepisowi od @slodkoslodka83, stworzysz prawdziwy kulinarny majstersztyk.
Przygotowanie: 30 minutes
Gotowanie: 2 hours
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Blachy wyłóż papierem do pieczenia i odrysuj na nim okręgi.
  • Ubij białka ze szczyptą soli, po 3 minutach dodawaj stopniowo cukier.
  • Dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet, mieszaj do połączenia.
  • Pianę podziel na dwie części, wyłóż na odrysowane okręgi, wyrównaj.
  • Piecz w 150°C przez 5 minut, potem zmniejsz do 110°C, susz 2 godziny.
  • Mascarpone wymieszaj z kajmakiem, dodaj posiekane orzechy i daktyle.
  • Ubij śmietankę, partiami dodawaj do serka z kajmakiem, mieszaj.
  • Wyłóż blat bezowy, na nim krem, przykryj drugim blatem.
  • Dekoruj tort orzechami, toffifee, oprósz kakao.
  • Chłódź w lodówce godzinę przed podaniem. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Calories: 4606.4kcalWęglowodany: 286.9gBłonnik: 10.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.