Przepis od: @foodstagramka
8

Składniki

Krem:

Dodatki:

  • owoce borówki, jeżyny, czerwona porzeczka
  • frużelina porzeczkowo-jeżynowo-czereśniowa

Torcik bezowy z kremem i frużeliną

Szukacie pomysłu na idealny tort? Z tym przepisem przygotujecie go jeszcze dziś! I to w jakim stylu 🥰🍰
Przygotowanie: 35 min.
Pieczenie: 1 godzina 35 min.
Czas całkowity: 2 godz. 10 min.
8

Składniki

Krem:

Dodatki:

  • owoce borówki, jeżyny, czerwona porzeczka
  • frużelina porzeczkowo-jeżynowo-czereśniowa

Sposób przygotowania

Blaty bezowe:

  • Białka ubić.
  • Następnie dodawać stopniowo cukier - łyżka po łyżce.
  • Dodawać kolejną łyżkę, gdy pierwsza się rozpuści.
  • Na koniec dodać sok z cytryny i skrobię.
  • Wymieszać delikatnie.
  • Gotową pianę przełożyć na papier do pieczenia, dzieląc ją na dwa blaty bezowe.
  • Początkowo piec je przez 5 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  • Następnie obniżyć temperaturę do 130 stopni Celsjusza i suszyć bezy jeszcze przez 1,5 godziny.
  • Zostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.

Krem:

  • Serek, śmietanę i fixy ubić na sztywno.
  • Następnie przełożyć nim blaty bezowe.
  • Deser udekorować frużeliną oraz świeżymi owocami.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 423.6kcalWęglowodany: 30.3gBiałko: 5.7gTłuszcze: 32.1gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.