6

Sk艂adniki

Torcik bezowy BANOFFE

Ten przepyszny torcik bezowy to prawdziwe arcydzie艂o kulinarne 馃グ Zachwyca zar贸wno smakiem, jak i wygl膮dem 馃槝
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 1 godzina 30 min.
Czas ca艂kowity: 2 godz.
6

Sk艂adniki

Spos贸b przygotowania

  • Piekarnik nagrza膰 do 180 stopni Celsjusza.
  • 3 bia艂ka jaja ubi膰, po czym stopniowo dodawa膰 erytrytol, a偶 powstanie nam l艣ni膮ca masa.
  • Doda膰 troch臋 soku z cytryny, 艂y偶eczk臋 skrobi i zmiksowa膰 kr贸ciutko.
  • Wy艂o偶y膰 na blaszk臋, formuj膮c dwa mniej wi臋cej takie same ko艂a.
  • Temperatur臋 zmniejszy膰 do 120 stopni Celsjusza i w艂o偶y膰 bezy do piekarnika. Teraz niech si臋 susz膮 ok. 90 minut.
  • 艢nie偶k臋 ubi膰 w mleku, doda膰 skyr i s艂odko艣ci do smaku. 鉂わ笍
  • Nast臋pnie sch艂odzi膰 w lod贸wce.
  • Na jedn膮 wystudzon膮 bez臋 na艂o偶y膰 mas臋 kajmakow膮, pokrojonego banana i mas臋 艣mietankow膮.
  • Zetrze膰 na mas臋 czekolad臋 i przykry膰 drug膮 bez膮. Gotowe.
  • Smacznego!

Warto艣ci od偶ywcze

Kalorie: 142kcalW臋glowodany: 18.3gBia艂ko: 6.6gT艂uszcze: 5.6gB艂onnik: 1.2g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!