6

Składniki

Torcik bezowy BANOFFE

Ten przepyszny torcik bezowy to prawdziwe arcydzieło kulinarne 🥰 Zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem 😘
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 1 hour 30 minutes
Czas całkowity: 2 hours
6

Składniki

Sposób przygotowania

  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.
  • 3 białka jaja ubić, po czym stopniowo dodawać erytrytol, aż powstanie nam lśniąca masa.
  • Dodać trochę soku z cytryny, łyżeczkę skrobi i zmiksować króciutko.
  • Wyłożyć na blaszkę, formując dwa mniej więcej takie same koła.
  • Temperaturę zmniejszyć do 120 stopni Celsjusza i włożyć bezy do piekarnika. Teraz niech się suszą ok. 90 minut.
  • Śnieżkę ubić w mleku, dodać skyr i słodkości do smaku. ❤️
  • Następnie schłodzić w lodówce.
  • Na jedną wystudzoną bezę nałożyć masę kajmakową, pokrojonego banana i masę śmietankową.
  • Zetrzeć na masę czekoladę i przykryć drugą bezą. Gotowe.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 142kcalWęglowodany: 18.3gBiałko: 6.6gTłuszcze: 5.6gBłonnik: 1.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.