Tarta budyniowa z truskawkami i bezą
Szukacie pomysłu na pyszne ciasto na niedzielę? Możecie przestać, bo właśnie trafiliście na ideał ❤️ Po prostu palce lizać 🥰
Sposób przygotowania
Ciasto kruche:
- Wszystkie składniki należy zagnieść do uzyskania jednolitej masy.
- Następnie chowamy do lodówki na minimum 2 godziny.
- Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.
Krem:
- Budyń śmietankowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
- Truskawki umyć, osuszyć i pokroić.
- Następnie wymieszać z łyżką mąki ziemniaczanej.
Beza:
- Białka ubić na sztywno
- Podczas ubijania dodawać warstwami cukier.
- Na upieczony i wystudzony spód wykładamy budyń (letni).
- Na to nakładamy truskawki i następnie wykładamy ubite białka.
- Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza ok. 15 minut.
- Następnie zmniejszamy do 70 stopni Celsjusza i suszymy przez 30 minut.
- Smacznego 🙂
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 584.6kcalWęglowodany: 119.8gBiałko: 9.2gTłuszcze: 5.7gBłonnik: 7.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!