8

Składniki

Kruche ciasto:

Beza:

Krem:

Tarta budyniowa z truskawkami i bezą

Szukacie pomysłu na pyszne ciasto na niedzielę? Możecie przestać, bo właśnie trafiliście na ideał ❤️ Po prostu palce lizać 🥰
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 1 hour 15 minutes
Czas całkowity: 1 hour 45 minutes
8

Składniki

Kruche ciasto:

Beza:

Krem:

Sposób przygotowania

Ciasto kruche:

  • Wszystkie składniki należy zagnieść do uzyskania jednolitej masy.
  • Następnie chowamy do lodówki na minimum 2 godziny.
  • Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.

Krem:

  • Budyń śmietankowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
  • Truskawki umyć, osuszyć i pokroić.
  • Następnie wymieszać z łyżką mąki ziemniaczanej.

Beza:

  • Białka ubić na sztywno
  • Podczas ubijania dodawać warstwami cukier.
  • Na upieczony i wystudzony spód wykładamy budyń (letni).
  • Na to nakładamy truskawki i następnie wykładamy ubite białka.
  • Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza ok. 15 minut.
  • Następnie zmniejszamy do 70 stopni Celsjusza i suszymy przez 30 minut.
  • Smacznego 🙂

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 584.6kcalWęglowodany: 119.8gBiałko: 9.2gTłuszcze: 5.7gBłonnik: 7.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.