Składniki
- 125 ml płynne białko jaj
- kilka kropel aromat waniliowy
- 300 g wiórki kokosowe
- 150 g cukier (zamiennie erytrytol)
Szybkie kokosanki
Przepyszne ciasteczka domowej roboty składające się zaledwie z 4 składników skradną Wasze serca od pierwszego kęsa ❤️ Pycha!
Składniki
- 125 ml płynne białko jaj
- kilka kropel aromat waniliowy
- 300 g wiórki kokosowe
- 150 g cukier (zamiennie erytrytol)
Sposób przygotowania
- Białka przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na piankę.
- Następnie dodajemy cukier i na najwyższych obrotach miksera ubijamy do rozpuszczenia cukru.
- Później pozostaje dodać nam już jedynie aromat oraz wiórki.
- Całość dobrze wymieszać.
- Z powstałej masy formujemy niewielkie kulki wielkości orzecha włoskiego.
- Układamy całość na przygotowaną wcześniej blachę do pieczenia.
- Po wyrobieniu całej masy, wkładamy kokoski do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza.
- Ciastka pieczemy przez 15 minut - wykorzystując program "góra-dół".
- 🥥Smacznego🥥
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 122.4kcalWęglowodany: 17.8gBiałko: 1.5gTłuszcze: 5.6gBłonnik: 2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!