Składniki
- 320 g mąka pszenna
- 180 g cukier
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 200 g płynne białko jaj
- 210 ml mleko
- 120 ml olej
- 16 g cukier waniliowy
- 2 szt. jabłka starte na dużych oczkach (zamiennie jabłko pokrojone w kostkę na wierzch)
Szybkie i mocno wilgotne ciasto z jabłkami
To pyszne ciasto z jabłkami to prawdziwy strzał w 10! Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️
Składniki
- 320 g mąka pszenna
- 180 g cukier
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 200 g płynne białko jaj
- 210 ml mleko
- 120 ml olej
- 16 g cukier waniliowy
- 2 szt. jabłka starte na dużych oczkach (zamiennie jabłko pokrojone w kostkę na wierzch)
Sposób przygotowania
- Suche składniki połączyć w jednej misce.
- W drugiej umieścić mokre produkty i połączyć.
- Wymieszać lub zmiksować razem wszystkie składniki.
- Formę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Przelać ciasto i ewentualnie na wierzchu ułożyć pokrojone jabłko.
- Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza około godziny ( do suchego patyczka).
- W razie gdyby wierzch zbyt szybko się piekł, przykryć ciasto folią aluminiową.
- Smacznego 🌹❤️
Wartości odżywcze
Kalorie: 276.8kcalWęglowodany: 31.9gBiałko: 5.5gTłuszcze: 14.6gBłonnik: 1.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!