Sk艂adniki
- 245 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 140 g cukier (zamiennie ksylitol)
- 140 g m膮ka
- 70 g mas艂o roztopione
- 1 艂y偶eczka proszek do pieczenia
- sok z cytryny wg uznania, (zamiennie aromat)
- sk贸rka z cytryny starta, opcjonalnie
Szybki chlebek proteinowy z dodatkiem cytryny
Czy w zaciszu w艂asnego domu mo偶na przygotowa膰 pyszny chlebek? Jak najbardziej tak! 馃グ A oto najlepszy dow贸d 馃崬
Sk艂adniki
- 245 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 140 g cukier (zamiennie ksylitol)
- 140 g m膮ka
- 70 g mas艂o roztopione
- 1 艂y偶eczka proszek do pieczenia
- sok z cytryny wg uznania, (zamiennie aromat)
- sk贸rka z cytryny starta, opcjonalnie
Spos贸b przygotowania
- Bia艂ka ubijamy z cukrem na sztywno.
- Dodajemy sch艂odzone i roztopione mas艂o, m膮k臋, proszek do pieczenia oraz sok z cytryny.
- Ponownie miksujemy na g艂adk膮 mas臋.
- Wyk艂adamy do foremki wy艂o偶onej papierem do pieczenia, posypujemy sk贸rk膮 z cytryny.
- Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika, po czym pieczemy przez 30 minut.
- Smacznego!
Wideo
Warto艣ci od偶ywcze
Kalorie: 983.7kcalW臋glowodany: 180.4gBia艂ko: 40.4gT艂uszcze: 13.5gB艂onnik: 4.9g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!