Składniki
- 80 g banan
- 50 g płynne białko jaj
- 50 g ciecierzyca
- 50 g jogurt proteinowy
- 35 g szpinak baby
- 10 g mąka pszenna
- 5 g odżywka białkowa kokosowa
- 5 g budyń kokosowy
- 5 g mąka kokosowa
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 35 g frużelina
- słodzidło rozpuszczony w minimalnej ilości wody
- aromat kokosowy
Szpinakowo – bananowe babeczki
Czy szpinak i banan mogą stworzyć udany związek kulinarny? Jak się okazuje, jak najbardziej tak ❤️ I do tego w jakim stylu 😍
Składniki
- 80 g banan
- 50 g płynne białko jaj
- 50 g ciecierzyca
- 50 g jogurt proteinowy
- 35 g szpinak baby
- 10 g mąka pszenna
- 5 g odżywka białkowa kokosowa
- 5 g budyń kokosowy
- 5 g mąka kokosowa
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 35 g frużelina
- słodzidło rozpuszczony w minimalnej ilości wody
- aromat kokosowy
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki oprócz mąki kokosowej zblendować na gładką masę.
- Następnie dodać mąkę kokosową i dokładnie wymieszać z masą.
- Następnie odstawić na 5 minut.
- Do foremek wyłożyć 1/2 masy, na wierzch wyłożyć po pół łyżeczki frużeliny i przykryć resztą masy.
- Piec 30 minut w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza, po czym wystudzić.
- Na wierzchu wylądował u mnie budyń malinowy i perełki cukrowe dla ozdoby.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 113.2kcalWęglowodany: 16.5gBiałko: 4.2gTłuszcze: 4.6gBłonnik: 2.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!