Szpinakowo – bananowe babeczki

Składniki:

  • 80g banana
  • 50g białka jaj @farmabialka.pl
  • 50g ciecierzycy
  • 50g jogurtu proteinowego
  • 35g szpinaku baby
  • 10g mąki pszennej
  • Po 5g odżywki kokosowej, budyniu kokosowego i mąki kokosowej
  • Slodzik rozpuszczony w minimalnej ilości wody
  • Aromat kokosowy FF
  • 0,5 łyżeczki pdp

+ 35g forest fruits in jelly

✅ Wszystkie składniki oprócz mąki koko zblendować na gładką masę
Następnie dodać mąkę koko i dokładnie wymieszać z masą i odstawić na 5 min.
Do foremek wyłożyć 1/2 masy, na wierzch wyłożyć po pół łyżeczki frużeliny i przykryć resztą masy
Piec 30 min, po czym wystudzić 👌

👉Na wierzchu wylądował u mnie budyń malinowy i perełki cukrowe dla ozdoby 😅
⚡Z tymi dodatkami + frużeliną, babeczki zamykają się w 375 kcal⚡

 

PRZEPIS: blondie_pistachio

https://www.instagram.com/p/CLeXV3KJjWt/