Szpinakowe nalesniki z dynią

Składniki na 6 naleśników:

  • 18g proszku szpinakowego
  • 20g mąki owsianej
  • 2g spiruliny
  • 140 g płynnego białka jaj @farmabialka.pl
  • Szczypta gałki muszkatułowej
  • Szczypta soli, pieprz i przyparwy według uznania

Nadzienie:

  • 150g gotowanej dyni
  • 100g serka wiejskiego
  • Pół pomidorka 🍅

Białka ubić na sztywną pianę i dodać proszek ze szpinaku, mąkę i spiruline. Delikatnie wymieszać od dołu do góry i smażyć na delikatnie natłuszczonej, nieprzywierającej patelni (ja używam oleju kokosowego). Otrzymasz 6 naleśników, z których możesz zrobić 2 wieże, tak jak ja. Nadziewaj na przemian naleśniki składnikami nadzienia i buon appetito!

Makro:
320kcal, 6,8g tłuszczów, 32g węglowodanów, 34g białka

 

PRZEPIS: silownia_na_widelcu

https://www.instagram.com/p/CIiCHmgF0fd/