6

Składniki

Ciasto na naleśniki:

Nadzienie:

Szpinakowe naleśniki z dynią

Dziś na obiad proponujemy bezglutenowe naleśniki szpinakowe z dodatkiem przepysznej dynii 😍 Po prostu palce lizać!
Przygotowanie: 25 minutes
Smażenie: 10 minutes
Czas całkowity: 35 minutes
6

Składniki

Ciasto na naleśniki:

Nadzienie:

Sposób przygotowania

  • Białka ubić na sztywną pianę.
  • Następnie dodać proszek ze szpinaku, mąkę i spirulinę.
  • Delikatnie wymieszać od dołu do góry i smażyć na delikatnie natłuszczonej, nieprzywierającej patelni (ja używam oleju kokosowego).
  • Powstanie 6 naleśników, z których można zrobić 2 wieże, tak jak ja.
  • Nadziewać na przemian naleśniki dyniową mieszanką i serkiem.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 54.5kcalWęglowodany: 7.1gBiałko: 3.9gTłuszcze: 1.5gBłonnik: 1.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.