Składniki
Ciasto na naleśniki:
- 18 g proszek szpinakowy
- 20 g mąka owsiana
- 2 g spirulina
- 140 g płynne białko jaj
- 1 szczypta gałka muszkatołowa
- przyprawy sól i pieprz
Szpinakowe naleśniki z dynią
Dziś na obiad proponujemy bezglutenowe naleśniki szpinakowe z dodatkiem przepysznej dynii 😍 Po prostu palce lizać!
Składniki
Ciasto na naleśniki:
- 18 g proszek szpinakowy
- 20 g mąka owsiana
- 2 g spirulina
- 140 g płynne białko jaj
- 1 szczypta gałka muszkatołowa
- przyprawy sól i pieprz
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywną pianę.
- Następnie dodać proszek ze szpinaku, mąkę i spirulinę.
- Delikatnie wymieszać od dołu do góry i smażyć na delikatnie natłuszczonej, nieprzywierającej patelni (ja używam oleju kokosowego).
- Powstanie 6 naleśników, z których można zrobić 2 wieże, tak jak ja.
- Nadziewać na przemian naleśniki dyniową mieszanką i serkiem.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 54.5kcalWęglowodany: 7.1gBiałko: 3.9gTłuszcze: 1.5gBłonnik: 1.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!