Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 2 łyżki twarożek
- 22 g mąka owsiana
- 1 łyżka szpinak w proszku
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szt. papryka czerwona
- przyprawy czosnek granulowany, suszone pomidorki, sól, pieprz
Dodatki:
- 75 g łosoś wędzony pacyficzny
- twarożek
- szczypiorek
- rzodkiewka
- rukola
- pomidor
- papryka
Szpinakowe babeczki z łososiem
Bo kto powiedział, że na obiad nie można zjeść babeczek? Z tym przepisem jeszcze dziś wyczarujecie w swoich kuchniach prawdziwą ucztę 🥰
Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 2 łyżki twarożek
- 22 g mąka owsiana
- 1 łyżka szpinak w proszku
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szt. papryka czerwona
- przyprawy czosnek granulowany, suszone pomidorki, sól, pieprz
Dodatki:
- 75 g łosoś wędzony pacyficzny
- twarożek
- szczypiorek
- rzodkiewka
- rukola
- pomidor
- papryka
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
- Następnie przekładamy do silikonowych foremek na muffinki.
- Całość wstawiamy do mikrofali na 4 minutki.
- Przed podaniem udekorować wymienionymi wyżej dodatkami.
- I gotowe 💚
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 36kcalWęglowodany: 2.5gBiałko: 4.3gTłuszcze: 1.1gBłonnik: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!