Przepis od: @slodszenizmyslisz
8

Składniki

Spód:

Środek:

Góra:

Szarlotka z białkową bezą

Przepyszna szarlotka z chrupiąca bezą na bazie białek to idealny wypiek na każdą okazję 🥰 Po prostu niebo w gębie ❤️
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 50 min.
Czas całkowity: 1 godzina 20 min.
8

Składniki

Spód:

Środek:

Góra:

Sposób przygotowania

  • Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, żółtka i cukier. Całość ugniatamy.
  • Ciasto wykładamy na blaszkę i podpiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  • Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni z cukrem, cynamonem oraz aromatem.
  • Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier stopniowo, aż masa będzie błyszcząca.
  • Na podpieczony spód wykładamy jabłka, następnie bezę.
  • Całość pieczemy w piekarniku w 160 stopniach Celsjusza przez 30 minut.
  • Zostawiamy do ostygnięcia.
  • Jeśli nie chcecie się martwić czy dobrze oddzielicie żółtka od białek polecam zaopatrzyć się w białko płynne od @farmabialka.pl Białko ubija się błyskawicznie, a beza pięknie rośnie i jest smaczna.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 277.5kcalWęglowodany: 59.6gBiałko: 5.6gTłuszcze: 3.4gBłonnik: 4.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.