Przepis od: @legalnelakocie
8

Składniki

Ciasto:

Nadzienie owocowe:

Polewa:

Dodatki:

Świąteczny piernik z jeżynami i migdałami

Szukacie pomysłu na smaczne świąteczne ciasto? Z tym przepisem będzie to prawdziwa "bułka z masłem" ❤️🍰
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 30 min.
Czas całkowity: 1 godzina
8

Składniki

Ciasto:

Nadzienie owocowe:

Polewa:

Dodatki:

Sposób przygotowania

Ciasto:

  • Wszystkie składniki na ciasto blendujemy.
  • Następnie pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Nadzienie owocowe:

  • Rozmrażamy owoce, żelatynę rozpuszczamy i dokładnie mieszamy wszystkie składniki - rozdrabniając owoce np. widelcem.
  • Upieczone ciasto przecinamy poziomo i do środka wylewamy masę owocową.
  • Zostawiamy do stężenia.

Polewa:

  • Żelatynę rozpuszczamy, wszystkie składniki mieszamy i wylewamy na górę ciacha.
  • Ciasto posypujemy posiekanymi migdałami.
  • Na koniec wkładamy do lodówki do stężenia.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 63.9kcalWęglowodany: 7.2gBiałko: 7.7gTłuszcze: 1.1gBłonnik: 1.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.