Przepis od: @aero.nike
2

Składniki

Śródziemnomorska jajecznica z pomidorami

Takiej jajecznicy jeszcze nie próbowaliście 🥰 Z genialnymi pomidorkami koktajlowymi tworzy idealną kombinację smakową ❤️
Przygotowanie: 15 min.
Smażenie: 6 min.
Czas całkowity: 21 min.
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Cebulę obierz i pokrój w piórka, zaś pomidory podziel na pół.
  • Na patelni rozgrzej olej.
  • Dodaj cebulę, porwane liście bazylii, pesto, sól, pieprz, zioła prowansalskie oraz chilli.
  • Połączone składniki smaż około 3 minuty, do chwili, aż cebula zmięknie.
  • W tym samym czasie w małej miseczce połącz jajko i białka. Składniki wymieszaj przy pomocy widelca.
  • Kiedy cebula zmięknie, dodaj pomidorki i smaż kolejne 3 minuty.
  • Wlej jajka, całość wymieszaj, smaż do ścięcia masy.
  • Zdejmij patelnię z palnika, po czym udekoruj świeżymi listkami bazylii.
  • Smacznego!🤗🤗🤗

Wartości odżywcze

Kalorie: 38.8kcalWęglowodany: 4.1gBiałko: 4.2gTłuszcze: 0.8gBłonnik: 0.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!