Składniki
- 90 g płynne białko jaj od @farmabialka.pl
- 250 g olej rzepakowy
- 1 łyżeczka musztarda
- szczypta pieprz
- szczypta sól
- według smaku cytryna
- według uznania czosnek z praski
- do smaku mięta świeża szatkowana
Sos białkowy z miętą
@kasiaczkowe_szalenstwa prezentuje genialny przepis na sos na bazie białek, idealny jako dodatek do sałatek, mięs czy jaj. To prosty sposób, aby dodać smaku Twoim potrawom!
Składniki
- 90 g płynne białko jaj od @farmabialka.pl
- 250 g olej rzepakowy
- 1 łyżeczka musztarda
- szczypta pieprz
- szczypta sól
- według smaku cytryna
- według uznania czosnek z praski
- do smaku mięta świeża szatkowana
Sposób przygotowania
- Jeżeli brak mięty, użyj ziołowej herbatki miętowej
- Miksuj białka z musztardą
- Powoli dodawaj olej, aż do uzyskania gęstej konsystencji
- Dopraw pieprzem, solą, czosnkiem, dodaj miętę i krótko wymieszaj
- Podawaj jako dodatek do ulubionych dań
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 6.5kcalWęglowodany: 0.01gBiałko: 0.03gTłuszcze: 0.7gBłonnik: 0.001g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!