Składniki
Składniki na ciasteczka:
- 70 g mąka ryżowa
- 5 g odżywka białkowa waniliowa
- 25 g mąka ziemniaczana
- 35 g płynne białko jaj
- 35 g jogurt grecki
- 1 łyżeczka miód
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Słodkie nietłuste brzoskwinki
Z tym przepisem jeszcze dziś wyczarujecie w swojej kuchni słodkie brzoskwinie ❤️ Od samego patrzenia robimy się głodni 🥰
Składniki
Składniki na ciasteczka:
- 70 g mąka ryżowa
- 5 g odżywka białkowa waniliowa
- 25 g mąka ziemniaczana
- 35 g płynne białko jaj
- 35 g jogurt grecki
- 1 łyżeczka miód
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Sposób przygotowania
- Do miski wsyp mąki, proszek do pieczenia i odżywkę białkową.
- Wymieszaj łyżką i zrób dołek na środku.
- Tutaj wlej białko, jogurt grecki i łyżeczkę miodu.
- Wymieszaj składniki widelcem, zaczynając od środka.
- Gdy widelec już nie będzie dawał rady, kontynuuj rękoma, najpierw w misce, a następnie przenieś ciasto na deskę.
- Po uzyskaniu gładkiego i jednorodnego ciasta, zawiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
- Po 30 minutach weź ciasto, uformuj 10 kulek i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 20 minut.
- Po upieczeniu i ostudzeniu, uformuj brzoskwinie, łącząc je ciemną czekoladą.
- Następnie silikonowy pędzelek zamocz w Alchermesie i nasącz brzoskwinki, aż uzyskasz pożądany odcień czerwieni (jeśli alkohol będzie dla Ciebie zbyt mocny możesz rozcieńczyć wodą).
- *Alchermes to włoski likier o mocno czerwonej barwie i zawartości alkoholu od 21 do 32%.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Calories: 162.9kcalWęglowodany: 23gProtein: 4gTłuszcze: 3.5gBłonnik: 0.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!