Składniki
- 150 g skyr (zamiennie jogurt naturalny kokosowy)
- 100 g płynne białko jaj
- 50 g masło orzechowe
- 20 g kisiel truskawkowy
- 10 g żelatyna
- słodzidło wg uznania
- aromat wg uznania
Skyrnik na zimno
Przepyszny sernik w połączeniu z truskawkowym spodem i masłem orzechowym to prawdziwy strzał w 10! Po prostu palce lizać 😍
Składniki
- 150 g skyr (zamiennie jogurt naturalny kokosowy)
- 100 g płynne białko jaj
- 50 g masło orzechowe
- 20 g kisiel truskawkowy
- 10 g żelatyna
- słodzidło wg uznania
- aromat wg uznania
Sposób przygotowania
- Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzątku wraz ze słodzidłem.
- Skyr wymieszać z ulubionym aromatem np. waniliowym.
- Kisiel przyrządzić w 150 g wrzątku, przelać do docelowego naczynia i pozostawić do wystudzenia.
- Białka jaj ubić na sztywną pianę.
- Skyr połączyć z żelatyną, dodać ubite białka i delikatnie wymieszać całość do powstania delikatnej chmurki.
- Wylać na stężały kisiel i wstawić do lodówki do schłodzenia.
- Gotowy deser polać masłem orzechowym.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 63.1kcalWęglowodany: 3.9gBiałko: 5.5gTłuszcze: 3gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!