Składniki
Brownie:
- 3 szt. jajka
- 240 g fasola czerwona konserwowa
- 50 g płynne białko jaj
- 3 łyżki kakao
- 1 szt. banan
- 6 łyżek erytrytol
- 1 łyżeczka cynamon
- 1 łyżka siemię lniane mielone
- 2 łyżki mąka bezglutenowa
- 1 łyżka mąka kokosowa
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
Masa serowo-kokosowa:
- 500 g twaróg chudy
- 3 szt. jajka
- 150 g serek wiejski light
- 50 g płynne białko jaj
- 6 łyżek erytrytol
- 6 łyżek wiórki kokosowe
- 35 g budyń waniliowy bez cukru
- aromat waniliowy
- 10 g proszek do pieczenia
Serniko-brownie fit
Dla wszystkich miłośników zdrowych słodkości, @trenerka_angelika dzieli się swoim sekretem na wyjątkowe serniko-brownie w wersji fit. 🥰😍 Pełne smaku, bez dodatku cukru i glutenu, to ciasto z pewnością zachwyci każdego, kto pragnie cieszyć się słodkościami bez wyrzutów sumienia. 😘🥰
Składniki
Brownie:
- 3 szt. jajka
- 240 g fasola czerwona konserwowa
- 50 g płynne białko jaj
- 3 łyżki kakao
- 1 szt. banan
- 6 łyżek erytrytol
- 1 łyżeczka cynamon
- 1 łyżka siemię lniane mielone
- 2 łyżki mąka bezglutenowa
- 1 łyżka mąka kokosowa
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
Masa serowo-kokosowa:
- 500 g twaróg chudy
- 3 szt. jajka
- 150 g serek wiejski light
- 50 g płynne białko jaj
- 6 łyżek erytrytol
- 6 łyżek wiórki kokosowe
- 35 g budyń waniliowy bez cukru
- aromat waniliowy
- 10 g proszek do pieczenia
Sposób przygotowania
- Piekarnik rozgrzać do 180°C.
- Mokre składniki brownie zblendować ze słodzikiem, następnie dodać suche i dokładnie wymieszać.
- Masę wylać do formy wyłożonej papierem i piec 10 minut.
- Składniki masy serowo-kokosowej zblendować, dodać sypkie i wymieszać.
- Na przestudzone brownie wylać masę serową i piec 40-45 minut w 160°C.
- Po upieczeniu zostawić ciasto na kilka minut w wyłączonym piekarniku, następnie wyjąć i ostudzić.
- Dekorować polewą czekoladową i dodatkami według uznania.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 189kcalWęglowodany: 28.7gBiałko: 16.5gTłuszcze: 2gBłonnik: 5.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!