Składniki
- 150 g twaróg
- 1 szt. jajko
- 100 ml płynne białko jaj
- 15 g budyń waniliowy
Sernik z patelni
Już za moment dowiecie się, jak w szybki i prosty sposób przygotować mega smaczny sernik prosto z patelni ❤️
Składniki
- 150 g twaróg
- 1 szt. jajko
- 100 ml płynne białko jaj
- 15 g budyń waniliowy
Sposób przygotowania
- Białka jaj ubijamy na sztywną masę.
- Pozostałe składniki blendujemy.
- Następnie dodajemy ubite białka.
- Wylewamy na lekko natłuszczoną patelnię.
- Smażymy obustronnie, pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut.
- Polewę robimy z masła orzechowego, kakao i odżywki białkowej lub roztapiamy czekoladę.
- Na koniec dodałam konfiturę z wiśni.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 42.8kcalWęglowodany: 3.5gBiałko: 4.5gTłuszcze: 1.1gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!