Sk艂adniki
- 200 g twar贸g
- 100 g jogurt naturalny
- 25 g m膮ka kokosowa
- 30 g m膮ka pszenna
- 65 ml mleko
- 30 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 g proszek do pieczenia
- aromat waniliowy wg uznania
- s艂odzid艂o wg uznania
Sernik z patelni
Czy mo偶na przygotowa膰 sernik na patelni? 馃槉 Jak najbardziej tak i oto dow贸d 馃嵃馃槏
Sk艂adniki
- 200 g twar贸g
- 100 g jogurt naturalny
- 25 g m膮ka kokosowa
- 30 g m膮ka pszenna
- 65 ml mleko
- 30 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 g proszek do pieczenia
- aromat waniliowy wg uznania
- s艂odzid艂o wg uznania
Spos贸b przygotowania
- Bia艂ko ubijamy na sztywn膮 pian臋.
- Twar贸g, jogurt, dwa rodzaje m膮ki, proszek do pieczenia, kilka kropel aromatu i s艂odzid艂o (opcjonalnie) blendujemy do jednolit膮 mas臋.
- Powoli dodajemy wcze艣niej ubite bia艂ko i dok艂adnie mieszamy.
- Ca艂o艣膰 przek艂adamy na rozgrzan膮 patelni臋, kt贸r膮 wcze艣niej nacieramy ma艂膮 ilo艣ci膮 oleju (u偶y艂em kokosowego).
- Sma偶ymy przez oko艂o 30 minut na najmniejszym palniku na minimalnym ogniu pod przykryciem.
- Podczas sma偶enia nie przekr臋camy na drug膮 stron臋, ale co jaki艣 czas poruszamy patelni膮 i kontrolujemy czy nic si臋 nie przypala.
Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)
Kalorie: 132.3kcalW臋glowodany: 13.1gBia艂ko: 9.4gT艂uszcze: 4.5gB艂onnik: 2.4g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!