Przepis od: @fit.talerz

Sernik z patelni

Czy można przygotować sernik na patelni? 😊 Jak najbardziej tak i oto dowód 🍰😍
Przygotowanie: 20 minutes
Smażenie: 30 minutes
Czas całkowity: 50 minutes

Sposób przygotowania

  • Białko ubijamy na sztywną pianę.
  • Twaróg, jogurt, dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, kilka kropel aromatu i słodzidło (opcjonalnie) blendujemy do jednolitą masę.
  • Powoli dodajemy wcześniej ubite białko i dokładnie mieszamy.
  • Całość przekładamy na rozgrzaną patelnię, którą wcześniej nacieramy małą ilością oleju (użyłem kokosowego).
  • Smażymy przez około 30 minut na najmniejszym palniku na minimalnym ogniu pod przykryciem.
  • Podczas smażenia nie przekręcamy na drugą stronę, ale co jakiś czas poruszamy patelnią i kontrolujemy czy nic się nie przypala.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 132.3kcalWęglowodany: 13.1gBiałko: 9.4gTłuszcze: 4.5gBłonnik: 2.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.