Składniki
Spód do sernika:
- 150 ml płynne białko jaj
- 2 szklanki mąka pszenna
- 1 szklanka cukier
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1/2 szklanki olej rzepakowy
Masa na sernik:
- 1,5 l mleko zsiadłe
- 1 puszka brzoskwinie w zalewie
- 2 opakowanie żelatyna na 2 litry roztworu
- 1 opakowanie cukier waniliowy
- 1 szklanka cukier puder
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Dzisiejszy przepis to idealny patent na smaczny deser wakacyjny 😎 Ślinka cieknie od samego patrzenia ❤️
Składniki
Spód do sernika:
- 150 ml płynne białko jaj
- 2 szklanki mąka pszenna
- 1 szklanka cukier
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1/2 szklanki olej rzepakowy
Masa na sernik:
- 1,5 l mleko zsiadłe
- 1 puszka brzoskwinie w zalewie
- 2 opakowanie żelatyna na 2 litry roztworu
- 1 opakowanie cukier waniliowy
- 1 szklanka cukier puder
Sposób przygotowania
- Składniki na spód dokładnie mieszamy.
- Następnie przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na 45 minut. Urządzenie ma pracować w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
- W międzyczasie łączymy składniki na sernik.
- Mieszamy i wylewamy na upieczony wcześniej spod.
- Odstawiamy do lodówki na kilka godzin i czekamy, aż zastygnie. Dopiero wtedy możemy go podawać.
- SMACZNEGO 🧑🍳
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 574.2kcalWęglowodany: 105.6gBiałko: 20.4gTłuszcze: 21.5gBłonnik: 1.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!