8

Składniki

Sernik:

Spód:

Sernik na upały

Nie wiecie jakie ciasto jest najlepsze na upały? Oczywiście mega kremowy i puszysty sernik ❤️🍰
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 1 godzina
Czas całkowity: 1 godzina 25 min.
8

Składniki

Sernik:

Spód:

Sposób przygotowania

Sernik:

  • Wszystkie składniki użyte do masy sernikowej powinny mieć temperaturę pokojową.
  • Żółtka ucieram z cukrem, następnie dodaje 100 g masła i ucieram jeszcze przez chwilę.
  • Następnie dodaje ser, cukier waniliowy, ekstrakt oraz wcześniej ubite białka.
  • Szybko mieszam i odstawiam na chwilkę.

Spód:

  • Roztopione masło wymieszałam z ciastkami owsianymi, które wcześniej zblendowałam na drobny piasek.
  • Powstałą mieszanką wyłożyłam spód blachy o średnicy 23 cm.
  • Od razu na górę wylałam moją masę serową.
  • Tak przygotowane ciasto włożyłam do nagrzanego piekarnika do 160 stopni Celsjusza.
  • Sernik piekłam przez 60 minut, wykorzystując program "góra-dół". Po godzinie uchylam piekarnik i zostawiam do wystygnięcia 🥰

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 132.9kcalWęglowodany: 29.5gBiałko: 2.9gTłuszcze: 1gBłonnik: 0.03g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.