Przepis od: @makro_i_sztanga
6

Składniki

Sernik dyniowy z kruszonką

Za oknem jesienna aura, dlatego przychodzimy z idealnym ciastem na tę okazję. Przepyszny sernik dyniowy z kruszonką nie tylko świetnie się prezentuje, ale i genialnie smakuje 🍰👍
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie:: 30 minutes
Czas całkowity: 1 hour
6

Składniki

Sposób przygotowania

  • Foremka użyta w przepisie ma wymiary 21 cm x 15 cm.
  • Upieczoną dynię, twaróg, jajko, słodzik i budyń razem blendujemy na gładką masę.
  • Następnie ubijamy białka na sztywną pianę.
  • Powstały puch przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
  • Foremkę lekko natłuszczamy i wylewamy wcześniej przygotowaną masę.
  • Masło i mąkę zagniatamy palcami, po czym robimy kruszonkę.
  • Następnie posypujemy nią sernik.
  • Tak przygotowane ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Do przygotowania sernika wykorzystujemy program "gora-dół".
  • Po upieczeniu lekko otwieramy drzwiczki i studzimy.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 69kcalWęglowodany: 11.6gBiałko: 4.1gTłuszcze: 1.3gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.