Sernik dyniowy z kruszonką
Za oknem jesienna aura, dlatego przychodzimy z idealnym ciastem na tę okazję. Przepyszny sernik dyniowy z kruszonką nie tylko świetnie się prezentuje, ale i genialnie smakuje 🍰👍
Sposób przygotowania
- Foremka użyta w przepisie ma wymiary 21 cm x 15 cm.
- Upieczoną dynię, twaróg, jajko, słodzik i budyń razem blendujemy na gładką masę.
- Następnie ubijamy białka na sztywną pianę.
- Powstały puch przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
- Foremkę lekko natłuszczamy i wylewamy wcześniej przygotowaną masę.
- Masło i mąkę zagniatamy palcami, po czym robimy kruszonkę.
- Następnie posypujemy nią sernik.
- Tak przygotowane ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Do przygotowania sernika wykorzystujemy program "gora-dół".
- Po upieczeniu lekko otwieramy drzwiczki i studzimy.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 69kcalWęglowodany: 11.6gBiałko: 4.1gTłuszcze: 1.3gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!