Składniki
- 500 g twaróg z wiaderka
- 2 łyżki mąka ziemniaczana
- 80 g erytrytol
- 1 szt. jajko
- 60 g płynne białko jaj
- 40 g masło orzechowe
- 1 garść herbatniki (zamiennie krakersy/biszkopty)
Serniczek z masłem orzechowym
Wystarczył jeden kęs, aby zakochać się w tym serniku na całe życie ❤️ Po prostu palce lizać 🍰
Składniki
- 500 g twaróg z wiaderka
- 2 łyżki mąka ziemniaczana
- 80 g erytrytol
- 1 szt. jajko
- 60 g płynne białko jaj
- 40 g masło orzechowe
- 1 garść herbatniki (zamiennie krakersy/biszkopty)
Sposób przygotowania
- Białka, żółtko i erytrol dokładnie zmiksować.
- Po chwili dodać pozostałe składniki i znów dokładnie wymieszać przy pomocy miksera.
- Spod blachy (średnica 18 cm) wyłożyć papierem, następnie wyłożyć np. herbatnikami, krakersami lub biszkoptami.
- Na wierzch przelać masę (pomalutku i delikatnie, żeby nie wypłynęły).
- Tak przygotowane ciacho włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na godzinę. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 254.3kcalWęglowodany: 5.5gBiałko: 5.8gTłuszcze: 24.1gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!