Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 150 g skyr waniliowy (może być też naturalny)
- 20 g budyń waniliowy (sam proszek)
Serniczek waniliowy w wydaniu mini
Sernik w wydaniu mini? Dlaczego nie ❤️👍 Takim pysznościom nie sposób powiedzieć nie 😘
Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 150 g skyr waniliowy (może być też naturalny)
- 20 g budyń waniliowy (sam proszek)
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy ze szczyptą soli (nie musi być na sztywno).
- W osobnej misce łączymy żółtko, skyr i budyń. Jeżeli macie skyr naturalny to warto trochę go dosłodzić.
- Na koniec dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie całość.
- Następnie pieczemy przez 25 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza. Pamiętajcie, że serniczek powinien być zarumieniony.
- Smacznego 😍
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 217.3kcalWęglowodany: 23.9gBiałko: 25.2gTłuszcze: 1.7gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!