Sk艂adniki
- 60 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 szt. jajko
- 150 g skyr waniliowy (mo偶e by膰 te偶 naturalny)
- 20 g budy艅 waniliowy (sam proszek)
Serniczek waniliowy w wydaniu mini
Sernik w wydaniu mini? Dlaczego nie 鉂わ笍馃憤 Takim pyszno艣ciom nie spos贸b powiedzie膰 nie 馃槝
Sk艂adniki
- 60 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 szt. jajko
- 150 g skyr waniliowy (mo偶e by膰 te偶 naturalny)
- 20 g budy艅 waniliowy (sam proszek)
Spos贸b przygotowania
- Bia艂ka ubijamy ze szczypt膮 soli (nie musi by膰 na sztywno).
- W osobnej misce 艂膮czymy 偶贸艂tko, skyr i budy艅. Je偶eli macie skyr naturalny to warto troch臋 go dos艂odzi膰.
- Na koniec dodajemy ubite bia艂ka i mieszamy delikatnie ca艂o艣膰.
- Nast臋pnie pieczemy przez 25 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza. Pami臋tajcie, 偶e serniczek powinien by膰 zarumieniony.
- Smacznego 馃槏
Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)
Kalorie: 217.3kcalW臋glowodany: 23.9gBia艂ko: 25.2gT艂uszcze: 1.7gB艂onnik: 0.1g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!