Sk艂adniki
Sp贸d:
- 70 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 45 ml woda
- 35 g od偶ywka bia艂kowa
- 20 g m膮ka tortowa
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia
Masa:
- 140 g twar贸g sernikowy
- 40 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 15 g od偶ywka bia艂kowa
- 10 g 偶elatyna
- 100 ml woda gor膮ca
- 1 艂y偶eczka cynamon
- 60 g erytrytol
- 55 g mandarynki z puszki
- 2 szt. migda艂y do pokruszenia
Serniczek 艣mietankowy z mandarynkami
Pyszny sernik z dodatkiem fenomenalnych mandarynek skradnie serce nawet najwi臋kszego niejadka 馃嵃馃崐
Sk艂adniki
Sp贸d:
- 70 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 45 ml woda
- 35 g od偶ywka bia艂kowa
- 20 g m膮ka tortowa
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia
Masa:
- 140 g twar贸g sernikowy
- 40 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 15 g od偶ywka bia艂kowa
- 10 g 偶elatyna
- 100 ml woda gor膮ca
- 1 艂y偶eczka cynamon
- 60 g erytrytol
- 55 g mandarynki z puszki
- 2 szt. migda艂y do pokruszenia
Spos贸b przygotowania
- Wszystkie sk艂adniki na sp贸d blendujemy.
- Nast臋pnie przek艂adamy do formy do pieczenia.
- Tak przygotowan膮 mieszank臋 pieczemy w nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez oko艂o 15 minut.
- Bia艂ka jaj ubijamy.
- 呕elatyn臋 rozpuszczamy w wodzie i wszystko 艂膮czymy z pozosta艂ymi sk艂adnikami.
- Wk艂adamy do lod贸wki, a kiedy masa zacznie robi膰 si臋 g臋sta, wylewamy do tortownicy na sp贸d ciasta.
- Na g贸r臋 dajemy mandarynki i posypujemy migda艂ami.
- Aby zrobi膰 krem, 艂膮czmy te dwa sk艂adniki i nak艂adamy na boki ciasta.
- Smacznego!
Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)
Kalorie: 72.4kcalW臋glowodany: 5.2gBia艂ko: 10.6gT艂uszcze: 1.5gB艂onnik: 0.3g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!