Serniczek śmietankowy z mandarynkami

Spód:

  •  70g płynne białka jaj @farmabialka.pl
  • 45ml wody
  • 35g smakowej odżywki białkowej
  • 20g mąki tortowej
  •  pół łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:

  • 140g twarogu sernikowego (President)
  • 40g
  • płynne białka jaj @farmabialka.pl
  • 15g odżywki bialkowej smakowej
  • 10g żelatyny+ 100ml gorącej wody
  • płaska łyżeczka cynamonu
  •  60g erytrolu lub 12 rozkruszonych slodzików
  •  55g mandarynek z puszki
  •  2 migdały do pokruszenia

Krem po bokach:

  •  30g Twarogu sernikowego president
  •  erytrol 25g/5 słodzikow

1) Wszystkie składniki na spód blendujemy. Pieczemy w 200°C przez około 15minut.
2) Białka jaj ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i wszystko łączymy z pozostałymi składnikami. Wkładamy do lodówki i gdy masa zacznie robić się gęsta, wylewamy do tortownicy na spód ciasta. Na górę dajemy mandarynki i posypujemy migdałami.
3) Aby zrobić krem, łączmy te dwa składniki i nakładamy na boki ciasta.

 

PRZEPIS: legalnelakocie

https://www.instagram.com/p/CH7r4XGhoan/