Sk艂adniki
Sernik:
- 150 g twar贸g chudy
- 60 g banan
- 1 szt. jajko
- 30 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 20 g budy艅 waniliowy/toffie, proszek
- 10 g mas艂o orzechowe u mnie odt艂uszczone mas艂o orzechowe w proszku
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia
- erytrytol wg uznania, (zamiennie s艂odzik)
Polewa:
- 10 g mas艂o orzechowe w proszku
- 20 g mleko 1.5%
Serniczek penaut butter
Szukacie przepisu na pyszny sernik, kt贸ry rozp艂ywa si臋 w ustach? 馃槏 Ta receptura sprawdzi si臋 w tej roli w 100% 馃嵃鉂わ笍
Sk艂adniki
Sernik:
- 150 g twar贸g chudy
- 60 g banan
- 1 szt. jajko
- 30 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 20 g budy艅 waniliowy/toffie, proszek
- 10 g mas艂o orzechowe u mnie odt艂uszczone mas艂o orzechowe w proszku
- 1/2 艂y偶eczki proszek do pieczenia
- erytrytol wg uznania, (zamiennie s艂odzik)
Polewa:
- 10 g mas艂o orzechowe w proszku
- 20 g mleko 1.5%
Spos贸b przygotowania
- Bia艂ka jajek ubijamy na sztywn膮 pian臋.
- Reszt臋 sk艂adnik贸w na serniczek miksujemy na g艂adk膮 mas臋.
- 艁膮czymy delikatnie mas臋 z ubitymi bia艂kami i mieszamy.
- Przelewamy do kokilki lub naczynia 偶aroodpornego i pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Po wystudzeniu serniczka robimy polew臋 z mas艂a orzechowego z mlekiem i polewamy serniczek, wrzucamy do lod贸wki, aby polewa zastyg艂a.
- Smacznego!
Warto艣ci od偶ywcze
Kalorie: 85.5kcalW臋glowodany: 8.2gBia艂ko: 3.3gT艂uszcze: 4.7gB艂onnik: 0.7g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!