Składniki
Sernik:
- 150 g twaróg chudy
- 60 g banan
- 1 szt. jajko
- 30 g płynne białko jaj
- 20 g budyń waniliowy/toffie, proszek
- 10 g masło orzechowe u mnie odtłuszczone masło orzechowe w proszku
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- erytrytol wg uznania, (zamiennie słodzik)
Polewa:
- 10 g masło orzechowe w proszku
- 20 g mleko 1.5%
Serniczek penaut butter
Szukacie przepisu na pyszny sernik, który rozpływa się w ustach? 😍 Ta receptura sprawdzi się w tej roli w 100% 🍰❤️
Składniki
Sernik:
- 150 g twaróg chudy
- 60 g banan
- 1 szt. jajko
- 30 g płynne białko jaj
- 20 g budyń waniliowy/toffie, proszek
- 10 g masło orzechowe u mnie odtłuszczone masło orzechowe w proszku
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- erytrytol wg uznania, (zamiennie słodzik)
Polewa:
- 10 g masło orzechowe w proszku
- 20 g mleko 1.5%
Sposób przygotowania
- Białka jajek ubijamy na sztywną pianę.
- Resztę składników na serniczek miksujemy na gładką masę.
- Łączymy delikatnie masę z ubitymi białkami i mieszamy.
- Przelewamy do kokilki lub naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Po wystudzeniu serniczka robimy polewę z masła orzechowego z mlekiem i polewamy serniczek, wrzucamy do lodówki, aby polewa zastygła.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 85.5kcalWęglowodany: 8.2gBiałko: 3.3gTłuszcze: 4.7gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!